KİMYASAL YÜZEY KAPLAMA
Kimyasal kaplama; metal, alüminyum, çelik vb. malzemelerin üzerine bir koruyucu kaplama uygulamasıdır. Amacı metallerin boya öncesi yüzeylerini temizlemek ve boya ömrünü uzatmaktır. Yüzeyde başlayan küçücük bir korozyon zaman içinde metalin iç kısımlarına doğru ilerler ve paslanma gerçekleşir. Metal ve alaşımlarının en çok olumsuz etkilendiği konu korozyondur. Metal yüzeyleri korozyona karşı korumak büyük bir önem teşkil eder. Bu işlem kaplamalar ile gerçekleştirilir. Metallerin cinsine uygun kimyasallar ile kaplanarak korozyona karşı daha dayanıklı olur. Kimyasal kaplamalar metalin ömrünü uzatır, aşınmaya karşı korur ve ürün görünümünü iyileştirir. Boyasan kimyasal kaplama hizmetimiz, ürün kalite standartlarına uygun bir şekilde yapılır. Kaplamalarımız tam da bu bahsettiğimiz aşınmalara karşı yüksek bir dayanıklılık sağlar. Kaplama kimyasallarımız Qualicoat onaylı Avrupa üretimidir.
Kimyasal yüzey hazırlama, boya uygulaması sonrası ürünün kalitesine etki eden en önemli faktördür. Boya uygulamasından önce imalattan kaynaklı yüzeyde yağ, kir birikintisi ve benzeri kirliliklerin yüzeyden solvent, asit ve alkali kimyasallar ile temizlenmesidir. Başarılı boya uygulamalarında en önemli koşul, yüzeylerin kirden ve yağdan arınmış olmasıdır. Tek başına temiz bir yüzey korozyonu önlemek için yeterli değildir.
Solvent; sıvı ve katı yağların yüzeyden alınmasında kullanılır. Solvent ile yağ alma işlemi yapıldıktan sonra durulama yapılması gerekmez. Yağ alma asidik, nötr ve alkali kimyasallar ile de yapılabilir. Bu kimyasallar yüzeyi tüm kirden temizleyip hazır hale getirir. Solventli yağ alma, toz boya uygulamasından önce yapılan en önemli işlemdir. Korozyonu hızlandıran ortamlara maruz kalan yüzeylere ne olacağını görmek için tuzlu su testine tabi tutulabilirler. Kullanıcıya özel olan çeşitli unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Metalin çeşidi ve yapısı
- Yüzey durumu: kirlilik derecesi
- Bitmiş ürünler; kullanım alanları ve gereken koruyuculuk seviyesi.
Kromatlama, bir nesnenin yüzeyine renk uygulama işlemidir. Bu işlem, estetik bir görünüm elde etmek veya nesnenin korunmasını sağlamak için kullanılabilir. Özellikle otomotiv, metal işleme, mobilya, plastik endüstrisi ve daha birçok sektörde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Profesyonel kromatlama hizmetleri, renk uygulama sürecini mükemmelleştirmek için gerekli deneyime ve ekipmana sahip uzmanlar tarafından sunulur.